Pga nye kommunale regler erstattes løpes med Virtuelt løp. Gjennomfør når det passer deg og meld inn tiden din til may-britt.stokke@bedriftsidretten.no innen torsdag kl 22.00.Løypen vil være merket fra kl 10.00 torsdag. Om du ikke har behov for merkingen er det mulig å løpe den tidligere i uka også.  Lengde

5,6 km

Løypebeskrivelse

Parkering

Start og mål ved Ferista i Bymarka. Denne løypa har en «tøff» start, da det stiger jevnt og trutt i en lang periode. Løypen følger turvei opp til Baklidammen, før man tar til høyre og følger sti mot Golfbanen på Sommersetra. Løypa tar opp til venstre, hvor man etter en bratt motbakke over stokk og stein krysser Gamle Bynesvei. Løypen følger sti på nedsiden av Helkanseter til man igjen krysser Gamle Bynesvei ved P-Plassen ved Lavollen.

Nå får man «hvile litt» nedover langs turveien før man igjen tar til høyre opp familiestien. Etter en liten runde i terreng med tett skog rundt, kommer man ned ved Tunga Gård. Nå er det bare å la beina finne en god rytme og følge tursti langs Baklidammen og ned langs turveien til mål. Vi skal i år ikke over demningen pga anleggsarbeid. Underlaget i denne trasèn er variert. Her er det grus, gress, stein, røtter og det varierer mellom brede turveier og smalere stier.

Ferista, like ovenfor Byåsen Butikksenter (Fjellsetervegen).

Veibeskrivelse til start/målområde

Kollektiv transport

Buss nr 26 fra sentrum. Avstigning på holdeplass Opland.